IC-arts vertelt bij Jinek over Covid19 en Resvertrol

In mei 2020 was Peter van der Voort (IC arts UMCG) bij Jinek in het programma (RTL). Hij vertelde over het relatief goedkope voedingssupplement Resveratrol dat mogelijk een positieve werking had op de symptomen bij een Covid-19 infectie.  Hetzelfde geldt voor Pterostilbeen.  Resveratrol en Pterostilbeen hebben vergelijkbare eigenschappen. Pterostilbeen wordt wat makkelijker opgenomen in lichaamscellen.

Virusremmende werking bij Corona Covid19 infectie aangetoond

In het laboratorium hebben wetenschappers een krachtig virusremmende werking van Resveratrol en Pterostilbeen gezien.

Resveratrol remt SARS-CoV-2-infectie. In het onderzoek zie je dat Resveratrol en Pterostilbeen een krachtige antivirale werking geeft tegen SARS-CoV-2 (=Covid19) in longcellen van mensen (de menselijke primaire bronchiale epitheelcellen).

De onderzoekers voegden eerst resveratrol en pterostilbeen toe aan longcellen van dieren die met het Covid19 virus besmet waren. Ze keken welk effect dit had op de productie van nieuwe virusdeeltjes. Ze zagen dat deze twee stoffen ervoor zorgden dat de virusproductie met maar liefst 99 procent werd geremd.

De volgende stap was testen op menselijke cellen. Uit gezonde vrijwilligers werden bronchiale epitheelcellen genomen. Dat zijn cellen die de luchtwegen bekleden, en in kweek gebracht. Ook daar zagen de onderzoekers een heel sterke remming van de virusproductie.

Beide voedingssupplementen bleken actief in te werken in het beginstadium van de voortplantingscyclus van het Corona Covid19 virus. De antivirale activiteit bleek langdurig te zijn.

Van Resveratrol is bekend dat het gunstig werkt op het ACE2 aangrijpingspunt van het Corona virus en daardoor wordt onder andere de extra positieve invloed verklaard.

Minder kans op Trombose door  Resveratrol en Pterosilbeen

Naast de antivirale werking hebben deze voedingssupplementen nog een voordeel.  Het laat de hormoonspiegel van leptine in het bloed dalen.

Waarom is het belangrijk dat bij Covid19 patiënten het leptinegehalte daalt?

Mensen met overgewicht hebben meer leptine in hun bloed vergeleken met mensen zonder overgewicht. Daarnaast zorgt de Corona Covid19 infectie voor bij coronapatiënten voor een extra verhoging van leptine in hun bloed. Het verhoogd percentage leptine kan verklaren waarom sommige coronapatiënten sneller verslechteren dan andere. Een verhoogde hoeveelheid leptine verhoogt het risico op trombose. Trombose kan uiteindelijk ook leiden tot embolieën.

Dit hormoon leptine komt van nature in het menselijk lichaam voor. Het hormoon zorgt in het menselijk lichaam voor het verzadigde gevoel na het eten van een maaltijd. Bij mensen met overgewicht is deze hormoonhuishouding ontregeld. Het is bekend dat leptine trombose kan veroorzaken.

Verder heeft resveratrol een ontstekingsremmende werking.

Reversatrol of Pterostilbeen bestellen

Een uitgebreid assortiment Reversatrol wordt via bol.com aangeboden.
Ook kan het handig zijn Pterostilbeen of Reversatrol te bestellen bij het bedrijf Vitamines per Post. Ook kun je Pterostilbeen extra sterk kiezen.

Resveratrol en Pterostilbeen zijn voedingssuppelmenten

Voor voedingssupplementen gelden anderen eisen dan voor geneesmiddelen. Bijna alle voedingssupplementen kunnen risicoloos genuttigd worden. Bij enkele voedingssupplementen moeten mensen met speciale aandoeningen oppassen.  Meestal weten de mensen met dergelijke aandoeningen wat ze wel en niet mogen eten.

Van Resveratrol en Pterostilbeen is dus al van bekend dat ze niet gevaarlijk zijn om te nuttigen voor mensen met een normale gezondheid. Ze worden ook al meerdere jaren gebruikt. En zijn al voor langere tijd te koop bij diverse gezondheidswinkels.

Ook bij MERS Corona virus  is antivirale werking resveratrol al aangetoond

Bij een ander corona virus dat de ziekte MERS veroorzaakt werd al eerder waargenomen dat Resveratrol de ontstekingen kon remmen. Waarbij meer cellen van het lichaam overleefden. De onderzoekers nemen waar dat resveratrol in de nabije toekomst een potentieel antiviraal middel kan zijn tegen MERS-CoV-infectie. Onderzoek: Effective inhibition of MERS-CoV infection by resveratrol

Wel is er klinisch onderzoek nodig om te kijken of deze voedingssupplementen bij Covid19 patiënten voldoende antiviraal werken.

Het Resveratrol en Pterostilbeen onderzoek is gepubliceerd op Biorxiv. :
Resveratrol And Pterostilbene Potently Inhibit SARS-CoV-2 Infection In Vitro

 

Antivirale werking Resveratrol & Pterostilbeen in Covid19 onderzoek aangetoond

Resveratrol als potentieel antiviraal middel tegen Corona
Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken. Verder heeft resveratrol een ontstekingsremmende werking en kan als potentieel antiviraal middel werken.
Resveratrol bestellen
Handig is om  Reversatrol te bestellen bij het bedrijf Vitamines per Post.
Verder wordt er een uitgebreid assortiment Resveratrol  op Bol.com aangeboden.

 

Getagd op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *