Sommige voedingspatronen en aanvullende voedingssupplementen kunnen helpen de bloeddruk te verlagen.

 

Voedingsmiddelen en voedingssupplementen

Volgens wetenschappelijk onderzoek kunnen sommigevoedingsmiddelen en voedingssupplementen, waaronder knoflook, visolie (omega-3 vetzuren), lijnzaad, groene of zwarte thee, probiotica, cacao en Roselle (Hibiscus sabdariffa), de bloeddruk bij mensen met hypertensie helpen verlagen. Het effect van de producten is op de bloeddruk meestal niet enorm groot, maar wel van belang. En passen goed binnen een totaalaanpak van een gezondere leefstijl, met onder andere meer lichaamsbeweging.

Werking van knoflook

Knoflook supplementen bleken een goede werking  op de hoge bloeddruk te hebben.  De werking kon worden vergeleken met de werking van standaard antihypertensiva (=bloeddruk verlagend geneesmiddel). De verlaging van de bloeddruk gaat gepaard met een afname van 16-40% van het risico op hart- en bloedvatproblemen.

Knoflook voedingssupplementen
Knoflook voedingssupplementen zijn er in de vorm van Knoflook dragees, drankje en geurloze capsules. Deze kun je o.a. vinden bij:

Werking van groene thee

Uit onderzoek bij volwassenen met overgewicht en obesitas blijkt groene thee of groene thee-extract suppletie een kleine maar belangrijke verlaging van de bloeddruk te veroorzaken. Het dagelijks nuttigen van extra  groene thee-extract heeft een gunstige invloed op de bloeddruk, insulineresistentie en ontstekingen bij mensen met obesitas-gerelateerde hypertensie.

Groene thee als supplement
Is een niet-geoxideerde thee. Deze is kwalitatief het beste omdat de polyfenolen intact zijn gebleven bij dit soort thee.  Gebruik groene thee of groene thee voedingssupplement. Groene thee is een antioxidant met een positieve invloed op meerdere processen in het menselijk lichaam. Groene thee of groene thee supplementen kun je bestellen bij:

Werking van lijnzaad

Lijnzaad is een rijke bron van plantaardige omega 3-vetzuren. Over omega 3-vetzuren meldt het Voedingscentrum dat ze beschermen tegen hart- en vaatziekten.

Lijnzaad supplementen
Er zijn verschillende soorten supplementen verkrijgbaar, bijvoorbeeld Lijnzaad Softgels bij vitamines per post (vitaminesperpost.nl).

Vertel uw arts welke voedingssupplementen u neemt

Als u een hoge bloeddruk heeft, is het belangrijk om het behandelplan te volgen dat is voorgeschreven door uw arts.

Vertel uw arts over alle voedingssupplementen die u gebruikt of overweegt. Sommige voedingssupplementen (zoals ginseng en zoethout) kunnen de bloeddruk verhogen en sommige supplementen en medicijnen kunnen gecombineerd een schadelijke reactie veroorzaken. Pas vooral op bji  medicijnen die worden gebruikt voor de behandeling van hoge bloeddruk.

Hoge bloeddruk (Hypertensie) en invloed voeding & voedingssupplementen

Resveratrol als potentieel antiviraal middel tegen Corona
Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken. Verder heeft resveratrol een ontstekingsremmende werking en kan als potentieel antiviraal middel werken.
Resveratrol bestellen
Handig is om  Reversatrol te bestellen bij het bedrijf Vitamines per Post.
Verder wordt er een uitgebreid assortiment Resveratrol  op Bol.com aangeboden.

 

Getagd op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *