Onderzoek Bristol University: Gebruik vitamines om corona covid te bestrijden

Een nieuwe studie van Bristol University heeft laat zien hoe vitamines, steroïden en antivirale middelen kunnen worden gebruikt om covid-infecties te verminderen. Volgens de onderzoekers helpen hun bevindingen verklaren hoe sommige vitamines een directere rol kunnen spelen bij het bestrijden van Covid19.

Vitamine D – en mogelijk vitamine K en A  kunnen helpen tegen corona

Er werd gevonden dat vitamine D – en mogelijk vitamine K en A – kunnen helpen bij de bestrijding van het virus. Een nieuwe studie van de Universiteit van Bristol heeft aangetoond hoe deze (en andere antivirale middelen) zouden kunnen werken.

Vitamine D en ook andere voedingssupplementen lijken zich te kunnen binden aan het spike-eiwit. Het spike-eiwit wordt door het corona virus gebruikt om cellen binnen te dringen. De onderzoekers van de universiteit van Bristol vonden dat daarmee de besmettelijkheid van SARS-CoV-2 minder zou kunnen worden.

De onderzoekers gebruikten computertechnieken om verschillende stoffen te testen door hun reactie op de potentiële bindingsplaats te simuleren. Verschillende geneesmiddelen bleken effectief in het mogelijk blokkeren van het voortplanten van het virus door manipulatie van het spike-eiwit.

Dat gold ook voor gemakkelijk verkrijgbare geneesmiddelen en voedingssupplementen zoals vitamine D, K en A. Landen waarin dergelijke vitaminetekorten vaker voorkomen, hebben zwaarder geleden tijdens de pandemie.

Cholesterol kan de infectiviteit kan verhogen

Daarentegen onthulde de studie ook dat cholesterol de kans op infectie kan verhogen. Dat zou kunnen verklaren waarom het hebben van een hoog cholesterolgehalte een risicofactor is voor ernstige ziek worden.

Linolzuur kan misschien zorgen dat virus minder besmettelijk is

Ook toonden de Bristol-onderzoekers aan dat linolzuur zich bindt aan een specifieke plaats in het virale spike-eiwit, en dat het daardoor de spike vastzet in een gesloten, minder infectieuze vorm.

Op zoek naar andere middelen

Nu heeft een onderzoeksteam hun methode gebruikt om te zoeken naar andere verbindingen die hetzelfde effect kunnen hebben als mogelijke behandelingen. Ze hopen te voorkomen dat menselijke cellen geïnfecteerd raken door te voorkomen dat het virale spike-eiwit voldoende opengaat om een ​​interactie aan te gaan met een menselijk eiwit (ACE2).

Doel is onder andere om sneller geneesmiddelen te vinden

Het ontwerpen, ontwikkelen en testen van nieuwe antivirale geneesmiddelen kan jaren duren, dus keken de onderzoekers door een bibliotheek van goedgekeurde geneesmiddelen en vitamines om de geneesmiddelen te identificeren die zich zouden kunnen binden aan het SARS-CoV-2-spike-eiwit.

Het team bestudeerde hiervoor eerst de effecten van linolzuur op de spike. Met behulp van computersimulaties werd aangetoond dat het de gesloten vorm stabiliseert.

Voedingssupplementen met linolzuur (omega 6)

Linolzuur wordt ook wel omega 6 genoemd. Mocht u verhoogde behoefte aan dit vetzuur hebben, dan kunt u kiezen voor capsules met bijvoorbeeld borage-olie.  Borage olie is rijk aan gammalinoleenzuur. Gammalinoleenzuur of GLA is een meervoudig onverzadigd omega 6-vetzuur dat in het lichaam uit linolzuur wordt gevormd. Borage-olie  is :

  • Goed voor de bloedvaten*
  • Goed voor soepele gewrichten*
  • Ondersteunt het afweersysteem*

Vitamine D bestellen

Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :


Vitamine K bestellen

Mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K
-Bij Vitamines per post Vitamine K bestellen

Onderzoek

How vitamins, steroids and potential antivirals might affect SARS-CoV-2 :
https://www.eurekalert.org/pub_releases/2021-01/uob-hvs012921.php

 

Bristol University: Gebruik vitamines en linolzuur om corona covid19 te bestrijden

Resveratrol als potentieel antiviraal middel tegen Corona
Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken. Verder heeft resveratrol een ontstekingsremmende werking en kan als potentieel antiviraal middel werken.
Resveratrol bestellen
Handig is om  Reversatrol te bestellen bij het bedrijf Vitamines per Post.
Verder wordt er een uitgebreid assortiment Resveratrol  op Bol.com aangeboden.

 

Getagd op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *