Oorzaak (deel) longcovid

Dit artikel gaat over longcovid dat is veroorzaakt door heel erg kleine bloedpropjes, ook wel microstolsels genoemd. Deze bloedstolsels veroorzaakt bij een deel van de mensen die longcovid hebbben klachten.  Deze kleine stolsels verstoppen haarvaten en kleine bloedvaten, en verstoren op de plek of in het orgaan waar de bloedvaten zich bevinden problemen.

Behandelen van longcovid

Lees onder andere het longcovid handboek over mogelijke behandeling van longcovid. Dr. Jaco Laubscher heeft goede resultaten bereikt met het behandelen van longcovid wat door bloedpropjes (=microstolsels)  in het bloed veroorzaakt is. Dat geeft hoop voor een deel van de grote groep mensen die longcovid heeft overgehouden na een covid19 besmetting. Dr. Jaco Laubscher  onderscheidt “korte” en “lange” longcovid. De behandeling duurt veel langer wanneer je deze ziekte al langer hebt. Long Covid is niet makkelijk te behandelen en kan permanent worden. En heeft soms ook totaal andere oorzaken dan microstolsels.

De meeste van die bloedstolsels zijn op te lossen door het toedienen van bloedverdunners. Dr Laubscher behandelt het met een combinatie van bloedverdunners die andere artsen risicovol vinden. Hij zegt dat minder dan 1% er slechter van wordt.  Bij zijn behandeling gebruikt hij Aspirine, Clopidogrel en Rivaroxaban. De behandeling is dus niet risicovrij. En moet dus onder controle van een arts gebeuren.

Wat kun je zelf kunt doen

Hoe eerder je erbij bent des te minder lang duurt het om weer gezond te worden. Je kunt direct zelf gebruik van nattokinase, serrapeptase en aspirine overwegen om bloedstolsels te voorkomen. Maar pas ook hiermee op. Dit is niet volledig onschuldig. En laat je voorlichten wanneer je andere medicatie gebruikt, wat de gevolgen van de combinatie zijn.

Op basis van wat nu bekend is de volgende tips bij longcovid :

  • Niet (te) zwaar bewegen en niet jezelf overbelasten
  • Veel drinken met voldoende mineralen
  • Aspirine, nattokinase, vitamines C, D, probiotica
  • Geen suiker, zuivel, alcohol gebruiken

Het Long Covid-handboek

Het Long Covid-handboek brengt de nieuwste geavanceerde wetenschap en patiëntgestuurd onderzoek samen en voorziet je van deskundige informatie en advies over:

– Longcovid-symptomen en tips voor herstel
– Welke behandelingen zijn het meest effectief en waarom
– Wie is het meest vatbaar voor het syndroom en waarom
– Wat we kunnen leren over Long Covid van andere chronische ziekten
– De impact op de geestelijke gezondheid

 

Te vinden bij bol (Engelstalig) :
The Long Covid Handbook   –  E-book
The Long Covid Handbook – Digitaal luisterboek

Voedingssupplementen die kunnen helpen bij longcovid (nattokinase serrapeptase aspirine)

Resveratrol als potentieel antiviraal middel tegen Corona
Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken. Verder heeft resveratrol een ontstekingsremmende werking en kan als potentieel antiviraal middel werken.
Resveratrol bestellen
Handig is om  Reversatrol te bestellen bij het bedrijf Vitamines per Post.
Verder wordt er een uitgebreid assortiment Resveratrol  op Bol.com aangeboden.

 

Getagd op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *