Vitamine D belangrijk coronavirusinfecties

Onderzoekers van de Queen Elizabeth Hospital Foundation Trust en de University of East Anglia analyseerden de gemiddelde vitamine D-spiegel voor 20 Europese landen, evenals gegevens over het sterftecijfer veroorzaakt door COVID-19. De studie omvatte vitamine D-metingen bij vele duizenden mensen.

Uit deze studie bleek dat de vitamine D-spiegel zorgwekkend laag is bij de oudere bevolking, met name in Spanje, Italië en Zwitserland. Deze landen kenden ook de hoogste sterftecijfers als gevolg van Corona Covid-19.  De meest kwetsbare bevolkingsgroep voor COVID-19 is ook de groep met het grootste tekort aan vitamine D’, concluderen de onderzoekers. Daarom wordt extra vitamine D-inname geadviseerd er bescherming tegen SARS-CoV-2-infectie.

Het blijft onbekend waarom vitamine D bescherming kan bieden tegen infectie door het coronavirus SARS-CoV-2 en de daaropvolgende ontwikkeling van COVID-19.

Vitamine-D en eerdere onderzoeken

Vitamine D is een in vet oplosbare vitamine die van nature in een beperkt aantal voedingsmiddelen voorkomt en is daarom verkrijgbaar is als voedingssupplement. Vitamine D wordt ook geproduceerd wanneer ultraviolette stralen van zonlicht je huid. Daarom wordt vooral extra inname in herfst en winter vaak aanbevolen.

Eerder bevestigde een onderzoek in 2017  gedaan met meer dan 11.000 deelnemers dat extra vitamine D inname acute luchtweginfecties kan voorkomen. Er komen steeds meer aanwijzingen dat vitamine D ook een beschermende rol speelt bij Sars-CoV-2-infecties.

Verder is vitamine D essentieel is voor de gezondheid van botten en spieren. Uit deze 2017 studie is ook gebleken dat het het lichaam helpt bij het bestrijden van luchtweginfecties, die jaarlijks wereldwijd verantwoordelijk zijn voor miljoenen sterfgevallen.

Wat vonden de onderzoeker bij de Covid19 patiënten?

Gemiddeld meet de bevolking Noord Europa, Spanje en Italië voor vitamine D fors beneden de gewenste hoeveelheid.

De onderzoekers vonden significante relaties tussen vitamine D-spiegels en het aantal gevallen van COVID-19 en vooral de mortaliteit veroorzaakt door deze infectie. De meest kwetsbare bevolkingsgroep voor COVID-19 is ook degene met het grootste tekort aan vitamine D. Van vitamine D is al aangetoond dat het beschermt tegen acute luchtweginfecties en het is veilig gebleken. De onderzoekers vinden dat ze  vitamine D-suppletie kunnen adviseren ter bescherming tegen COVID-19-infectie. Onderwijl zien we dat vitamine D ook gegeven wordt bij de corona patienten in ziekenhuizen.

Uit eerdere onderzoeken in de Filipijnen bij COVID-19-patiënten uit drie ziekenhuizen in Zuid-Aziatische landen toonde aan dat kritieke gevallen met vitamine D-tekort 19 keer minder kans hadden.

Vitamine D gebruik om het covid19 op afstand te houden

De meeste volwassenen hebben ongeveer 600 IE (internationale eenheden) vitamine D per dag nodig, terwijl ouderen (ouder dan 70 jaar) wordt geadviseerd om 800 IE per dag in te nemen.

We krijgen onze vitamine D niet alleen van wat we eten, maar ook van ons eigen lichaam wanneer het in contact komt met zonlicht. Een goed vitamine D-rijk dieet kan melk en andere zuivelproducten, sinaasappelsap, ontbijtgranen, sardines en andere visproducten bevatten die een hoog gehalte aan vitamine D bevatten.

Aangezien veel landen over de hele wereld in lockdown zijn, zitten mensen vaker thuis. Daarbij wordt de blootstelling aan zonlicht minder. Daarom moeten mensen van alle leeftijden vitamine D aanvullen, vooral ouderen.

Vitamine D bestellen

Vitamine D is te koop in tabletten, capsules maar ook vloeibaar. Je kunt het bestellen  :

Onderzoek :
The role of Vitamin D in the prevention of Coronavirus Disease 2019 infection and mortality

Wetenschappers zien verband vitamine D-tekort en hogere Corona Covid19 sterftecijfers

Resveratrol als potentieel antiviraal middel tegen Corona
Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken. Verder heeft resveratrol een ontstekingsremmende werking en kan als potentieel antiviraal middel werken.
Resveratrol bestellen
Handig is om  Reversatrol te bestellen bij het bedrijf Vitamines per Post.
Verder wordt er een uitgebreid assortiment Resveratrol  op Bol.com aangeboden.

 

Getagd op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *