broccoliBroccoli kun je rauw  of gekookt nuttigen.  Zorg er voor dat je het niet plat kookt, dat is niet smakelijk.  Heel licht knapperig wordt vaak het meest gewaardeerd.

Kool eten verlaagt de kans op kanker

Alle koolsoorten zijn gezonde groenten, vullen goed je maag, en zijn daarom een aanrader. Verder hebben mensen die dagelijks kool eten een kleinere kans op verschillende soorten kanker.  Dit geldt voor boerenkool,  rode kool, witte kool, Chinese kool, radijs,  koolraap, koolrabi en spruitjes. Naast de meest bekende koolsoorten geldt dit  ook voor  broccoli en  bloemkool.

Broccoli is goed voor de lijn

Broccoli bevat  veel vezels en calcium, ijzer, vitamine C,  B-vitaminen en caroteen en niet veel suikers, vetten en koolhydraten. En zorgt er voor dat je voor een groot aantal goede voedingsstoffen nuttigt.  De vezels in groenten geven een vol gevoel terwijl je weinig calorieën binnen krijgt. Ook gaat de hoeveelheid slecht LDL cholesterol in je bloed omlaag  wanneer je 400 gram broccoli per week eet.

Maag Lever Darm Stichting raadt broccoli eten aan

Bij de Maag Lever Darm Stichting kun je lezen dat zij aanraden broccoli aan een westers dieet toe te voegen.  Dit baseren ze op een studie die uitgevoerd is door Amerikaanse wetenschappers.

Elke dag broccoli eten zou een goede toevoeging zijn aan een Westers dieet. Dat schrijven Amerikaanse wetenschappers na een studie met muizen. Broccoli verlaagt de kans op een vette lever en het ontstaan van leverkanker.
Voedingsexperts in Wageningen vermoeden dat sulforafaan de oorzaak is. Sulforafaan zit in broccoli. Het versterkt het natuurlijke ontgiftigingssysteem wat de lever helpt lichaamsvreemde en kankerverwekkende stoffen uit het lichaam te verwijderen.

Het wetenschappelijk onderzoek over broccoli als leverkanker beschermer is te lezen in een Amerikaans voeding tijdschrift

Lees ook : Research Professor Paul Thornalley,  Boiling Broccoli Ruins Its Anti Cancer Properties
Glucosinolaten kunnen het natuurlijke ontgiftingssysteem van het lichaam versterken en is beschermend voor gezonde cellen en weefsels. Glucosinolaten zouden ook preventief werken tegen kanker. Het snijden van kool zorgt er voor dat de groenten meer glucosinolaten aanmaakt.  Twee dagen na het snijden kan de hoeveelheid glucosinolaten zijn verdubbeld. Koken vermindert de hoeveelheid glucosinolaten.  Stomen, magnetronbereiding en wokken hebben weinig effect op het glycosinolaat.

Broccoli – een lichaam reinigende groenten die kanker bestrijding ondersteunt

Resveratrol als potentieel antiviraal middel tegen Corona
Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken. Verder heeft resveratrol een ontstekingsremmende werking en kan als potentieel antiviraal middel werken.
Resveratrol bestellen
Handig is om  Reversatrol te bestellen bij het bedrijf Vitamines per Post.
Verder wordt er een uitgebreid assortiment Resveratrol  op Bol.com aangeboden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *