Echte kaneel is niet altijd te koop in supermarkten. In een supermarkt wordt meestal de goedkopere Cassia kaneel verkocht. Goede kaneel bevordert de gezondheid. De kwalitatief goede kaneel wordt gewonnen uit de bast van de kaneelboom. Deze kaneelsoort komt uit de tropische landen Sri Lanka (voorheen Ceylon), de Filipijnen en Zuid India. Kaneel kun je kopen in stokjes/pijpje en als poeder. Het poeder wordt gemaakt van deze gedroogde opgerolde bastdelen van de boom. In de Ceylonkaneel zit een te verwaarlozen hoeveelheid coumarine waardoor dit zonder bezwaren voor de gezondheid in grote hoeveelheden gebruikt kan worden.

Ceylonkaneel is veilig en smakelijker dan Cassiakaneel

Kaneelrolletjes zijn dun, glad en lichtbruin van kleur. De smaak van deze kaneel is mild en de kwaliteit is erg goed. Deze kaneel kost meer dan de goedkopere Chinese Cassiakaneel.  En voor Ceylonkaneel bestaat geen waarschuwing om het beperkt te gebruiken. Cassia kaneel is minder zoet, sterker en scherper van smaak. Cassia wordt het meest gebruikt in de keuken.

Voedingsadvies in verband met Coumarine

Het advies is om niet lange tijd achter elkaar producten of gerechten te eten waar een grote hoeveelheid Chinese Cassiakaneel in zit. Bij een gevarieerd eetpatroon is er geen risico voor de gezondheid. Liefhebbers van kaneel kunnen beter Ceylon kaneel kopen, dat nauwelijks coumarine bevat.

Verschillende merken echte Ceylonkaneel kun je onder andere bestellen bij Bol.

Coumarine zit vooral in cassia kaneel

Coumarin is een aromastof die vooral voor komt in cassia kaneel. Onderzoekers vonden dat bij Een hoge inname coumarine leverschade kan geven. coumarine kan ook bij veel en langdurig gebruik kankerverwekkend kunnen zijn. De Europese Voedselveiligheid Autoriteit heeft een toelaatbare dagelijkse inname (TDI) voor coumarine vastgesteld van 0,1 milligram per kilo lichaamsgewicht

Coumarine komt van nature voor in Chinese Cassiakaneel. Coumarine zit ook in producten waaraan Chinese kaneel is toegevoegd, zoals kaneelthee, kaneelstokken, speculaas, ontbijtkoek, appeltaart en pepernoten.

Het coumarinegehalte van Ceylon kaneel is heel laag, Dit kan zonder bezwaren voor de gezondheid in grotere hoeveelheden genuttigd worden.

Kaneel helpt de bloedsuikerspiegel reguleren

Uit een aantal wetenschappelijke onderzoeken bleek dat kaneel kan helpen de bloedsuikerspiegel te reguleren.

 

kaneel kan helpen bij gewichtsverlies

Onderzoekers concludeerden op basis van data afkomstig van 12 studies dat kaneel op de kan helpen bij afvallen. Waarom dat zo is, weet men nog niet. Het lijkt erop dat kaneel indirect de eetlust iets remt, onder andere doordat het invloed heeft op het gevoel van verzadiging en de suikerspiegelregulatie

Wetenschappelijke onderzoeken :

Cinnamon intake lowers fasting blood glucose: meta-analysis. Journal of medicinal food,

Cinnamon and Health. Critical Reviews in Food Science and Nutrition

Echte kaneel is smakelijker en gezonder – Ceylonkaneel

Resveratrol als potentieel antiviraal middel tegen Corona
Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken. Verder heeft resveratrol een ontstekingsremmende werking en kan als potentieel antiviraal middel werken.
Resveratrol bestellen
Handig is om  Reversatrol te bestellen bij het bedrijf Vitamines per Post.
Verder wordt er een uitgebreid assortiment Resveratrol  op Bol.com aangeboden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *