Hoe controleer je of je eitje nog vers is?

Wil je controleren of een ei nog goed is zonder dit te breken, dan kun je dit handigheidje toepassen. Leg het rauwe ei voorzichtig in een bakje met water. Blijft het ei op de bodem liggen, dan is het vers. Blijft het op de bodem, maar staat het rechtop, dan is je ei niet super vers maar  wel eetbaar. Komt het ei boven drijven, dan is het niet goed meer. Als je een ei breekt en het ruikt niet goed fan raden we je af dit te nuttigen.

Op een doos eieren staat een THT-datum. Dat is de tenminste houdbaar tot datum. Dit is iets anders dan de TGT-datum, te gebruiken tot datum. Die laatste bepaalt dat je na die datum het product niet meer moet gebruiken. Na de THT-datum die bij eieren gebruikt word, betekent niet dat ze direct bedorven zijn. En het zou zonde zijn om die weg te gooien. Met de hierboven beschreven ei-in-water test kun je bepalen of je ze nog kunt gebruiken.

Eieren blijven het langst vers als je ze in de koelkast bewaart. Omdat de eierschaal voor lucht poreus is, is het verstandig ze niet in de buurt van etenswaren een sterke geur te bewaren.

Ei in water test of ei goed of bedorven is

Resveratrol als potentieel antiviraal middel tegen Corona
Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken. Verder heeft resveratrol een ontstekingsremmende werking en kan als potentieel antiviraal middel werken.
Resveratrol bestellen
Handig is om  Reversatrol te bestellen bij het bedrijf Vitamines per Post.
Verder wordt er een uitgebreid assortiment Resveratrol  op Bol.com aangeboden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *