Wat is leververvetting?

Bij een leververvetting hoopt zich vet op in de lever. Die leververvetting verergert als de lever gaat ontsteken en littekenvorming optreedt. Deze schade kan leiden tot onomkeerbare levercirrose. Levercirrose is een aandoening waarbij gezond leverweefsel wordt vervangen door littekenweefsel. De lever kan daardoor geleidelijk aan zijn werk niet meer doen. Een ziekte maar ook stevig alcohol gebruik kan Levercirrose veroorzaken.

Eiwit uit de voeding heeft een gunstige invloed heeft op de hoeveelheid vet in de lever

Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat eiwit uit de voeding een gunstige invloed heeft op de hoeveelheid vet in de lever. En daardoor ook op de ontstekingen en gevolgen daarvan. Een rijke eiwit voeding verandert het vetmetabolisme. De hoeveelheid vet in de lever is lager, en de triglyceriden-waarden zijn lager. Tegelijkertijd neemt de vetvrije massa toe en de vetmassa af.

Andere voordelen van een eiwitrijk dieet

Uit andere onderzoeken  blijkt dat een hoogeiwit voeding een helpt bij :

  • Gewichtsverlies en gewichtsbehoud, door behoud van vetvrije massa, toegenomen verzadiging en verhoogde thermogenese (= energie die ons lichaam verbruikt bij het eten en verteren van voedsel. Er zijn voedingsmiddelen waar het lichaam meer werk mee heeft om ze te verbranden.  wanneer je deze voedingsmiddelen dagelijks eet kun je gemakkelijker afvallen).
  • Verbeterd lichamelijk functioneren bij ouderen
  • Gunstig invloed voor de insulinegevoeligheid en
  • Gunstig voor mensen met het metabool syndroom
Eiwitten uit voeding zorgen voor minder vet in de lever

Resveratrol als potentieel antiviraal middel tegen Corona
Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken. Verder heeft resveratrol een ontstekingsremmende werking en kan als potentieel antiviraal middel werken.
Resveratrol bestellen
Handig is om  Reversatrol te bestellen bij het bedrijf Vitamines per Post.
Verder wordt er een uitgebreid assortiment Resveratrol  op Bol.com aangeboden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *