Klanten van supermarkten verwachten geen suiker en zout in ingeblikte groente. Maar dat zit er wel in. In bewerkt supermarktvoedsel wordt aan meer dan twee derde (69%) van dit voedsel extra suiker toegevoegd. Aan allerlei producten wordt suiker toegevoegd. Wat meer onverwachte voorbeelden daarvan zijn: brood, vleesbeleg bijvoorbeeld ham, diverse groenteconserven zoals sperziebonen en andere groenten in blik, maaltijdsalades, beschuit, gepaneerde vis, pindakaas, tomatenketchup en aardappelsalade.

Waarom zitten er suikers en zouten in producten?

Van nature zitten in veel producten al zout en suiker. Bij suiker is dat voor de meeste mensen wel wat duidelijker bij fruit, vanwege de zoete smaak. Maar ook wanneer groenten en fruit niet zo zoet smaken bevatten ze suikers en ook zouten.

Extra toegevoegd

Er worden ook nog extra suiker en zout toegevoegd aan heel erg veel supermarkt producten. Suiker en zout zijn voor de producent goedkope smaakstoffen. Daarnaast heeft suiker een verslavende werking, zodat mensen meer en vaker dergelijke producten met suiker willen eten. Bij zout eten treedt gewenning op. Wanneer iemand gewend is elke dag vrij zout te eten, dan wordt minder zout eten als flauw ervaren. Vaak is dit een kwestie van wennen. Voor iemand die weinig zout gewend is, smaakt erg zout eten ronduit vies, en soms totaal oneetbaar. Eigenlijk werkt dat natuurlijk, je proeft dan nog dat je er niet veel van moet nuttigen.

Vergis je niet in de zogenaamde minder suiker en zout plannen van supermarkten

Supermarkten zeggen dat ze minder suiker en zout in hun levensmiddelen willen doen. En langzaam willen afbouwen. Wanneer je de plannen van de supermarkten bekijkt, betekent dit dat ze maar heel erg weinig gaan minderen. En elk jaar een klein beetje minder extra willen toevoegen. De vraag is waarom ze überhaupt extra toevoegen, nu bekend is dat al dat suiker en zout heel erg ongezond is. Wanneer de supermarkten zo langzaam minderen met extra toevoegen zullen we nog velen jaren met toegevoegde suikers en zout moeten leven. Want het afbouwtempo gaat gewoon in heel kleine stapjes. En ik ben bang dat er producten zullen overblijven die altijd toegevoegde suikers en zouten zullen bevatten.

 

Extra suiker en zout toegevoegd aan supermarkt groenten, vlees en saus producten

Resveratrol als potentieel antiviraal middel tegen Corona
Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken. Verder heeft resveratrol een ontstekingsremmende werking en kan als potentieel antiviraal middel werken.
Resveratrol bestellen
Handig is om  Reversatrol te bestellen bij het bedrijf Vitamines per Post.
Verder wordt er een uitgebreid assortiment Resveratrol  op Bol.com aangeboden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *