Uit een onderzoek blijkt dat het mislukken van afvallen veroorzaakt kan worden omdat er nog steeds fabels bestaan en de ronde gaan over afvallen. Hieronder vind je 7 van deze fabels beschreven.

Fabel 1: van te weinig eten wordt je dik

Als je minder eet dan je verbruikt, val je af. Zodra je gaat afvallen neemt je spiermassa af en dat betekent dan wel dat je nadat je bent afgevallen minder energie nodig hebt dan daarvoor. Wel kun je door te weinig eten zoveel honger krijgen dat je je overeet of te buiten gaat aan ongezonde en dik makende producten.

Fabel 2: Je valt af door veel water te drinken

Alleen als je minder eet dan je verbruikt val je af. Dit heeft niks te maken met hoeveel water je extra drinkt.

Fabel 3:  Koolhydraten zoals aardappelen, rijst en pasta zijn dikmakers

1 op de 3 Nederlanders denkt dat koolhydraatrijke producten het beste vermeden kunnen worden.
Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor het lichaam. Ze zitten vooral in graanproducten zoals aardappelen, rijst maar ook in pasta. Het lichaam heeft koolhydraten nodig. De gezondheidsraad adviseert dat wie gezond wil eten, 40-70% van zijn energie uit koolhydraten haalt.

Fabel 4: Je valt af door in plaats van 3x per dag,6x per dag te eten

Het maakt niet uit hoe vaak je per dag eet, maar hoeveel calorieën je in totaal op een dag binnenkrijgt. Wat je meer eet dan je verbrand sla je op als vet.

Fabel 5: Grapefruitsap en citroensap breken vet af

Zes op de tien Nederlanders geloven dat grapefruitsap en citroensap helpen bij het afbreken van vet.  Maar er is geen enkel bewijs dat het drinken van dit sap helpt om af te vallen.

Fabel 6: Iemand kan te zwaar zijn omdat hij of zij zware botten heeft

Ruim een derde van de Nederlanders (35%) gelooft onterecht in het bestaan van ‘zware botten’. Relatief meer 65-plussers, mannen en laag opgeleiden geloven hierin. Overgewicht betekent dat je meer weegt dan goed is voor je gezondheid. Dit extra gewicht is bij de meeste mensen vooral extra lichaamsvet. Het gewicht van botten verschilt niet veel tussen mensen, maar is wel afhankelijk van lengte. Hier wordt echter rekening mee gehouden bij de berekening van de Body Mass Index (BMI).

Fabel 7: Na 8 uur ’s avonds verbrand je geen calorieën meer

60% van de Nederlanders denkt dat je na 8 uur geen calorieën meer verbrandt. Bij de hoogopgeleiden gelooft bijna de helft in deze fabel. Het maakt niet uit op welk moment van de dag je eet of drinkt. Wat belangrijk is, is het totale aantal calorieën dat je per dag binnenkrijgt. Wat je meer eet dan je verbrand sla je op als vet.

Zeven fabels over afvallen

Resveratrol als potentieel antiviraal middel tegen Corona
Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken. Verder heeft resveratrol een ontstekingsremmende werking en kan als potentieel antiviraal middel werken.
Resveratrol bestellen
Handig is om  Reversatrol te bestellen bij het bedrijf Vitamines per Post.
Verder wordt er een uitgebreid assortiment Resveratrol  op Bol.com aangeboden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *