Peter van der Voort : IC-hoofd UMCG

Een hormoon dat van nature in het menselijk lichaam voorkomt, kan verklaren waarom sommige coronapatiënten sneller verslechteren dan andere.

Een groot deel van de coronapatiënten kampt met overgewicht. Van der Voort keek daarom naar de rol van vetweefsel in de buik bij het verloop van het coronavirus. Dat buikvet maakt een aantal stoffen en één van die stoffen die gemaakt wordt is leptine.

Verhoogd percentage leptine zorgt voor trombose bij coronapatiënten

Coronapatiënten hebben een verhoogd percentage leptine in hun bloed. Dit hormoon wordt vooral in grote hoeveelheden aangemaakt bij mensen met overgewicht.  Het grote probleem is dat leptine  zorgt voor trombose bij coronapatiënten. Bij trombose is er sprake is van stolseltjes in de bloedbaan.

Trombose kan ook leiden tot embolieën, waarbij een bloedvat verstopt raakt. Dit leidt bij patiënten met corona tot (ernstige) benauwdheid. Een IC-opname is dan soms onvermijdelijk.

Lebtine zorgt in het menselijk lichaam voor het verzadigde gevoel na het eten van een maaltijd. Bij mensen met overgewicht is deze hormoonhuishouding ontregeld.

Resveratrol kan leptinepercentage in bloed verlagen

Volgens Van der Voort   zijn er sterke aanwijzingen zijn dat het voedingssupplement resveratrol kan voorkomen dat coronapatiënten op de intensive care belanden.  De werkzaamheid van resveratrol bij corona patiënten nog niet is bewezen, dit wordt nog verder onderzocht.

Resveratrol is een antioxidant, dat het leptine percentage in het bloed verlaagt.

Van der Voort  gaat er van uit dat als je vanaf het begin dat je ziek wordt dit resveratrol  neemt, je het ziektebeeld van Covid-19 wat kunt dempen. Daardoor zal het verloop van de ziekte niet zo ernstig zijn dat je naar de intensive care moet..

Werking Resveratrol

  • Het kan de hoeveelheid leptine in je bloed verlagen.
  • Het kan de balans tussen twee belangrijke receptoren (ACE-2 en AT2), die een rol spelen bij het ziekteverloop van corona, herstellen.
  • Het is een antioxidant. Antioxidanten hebben een gunstig effect op de gezondheid.

Resveratrol is een voedingsupplement

Volgens Van der Voort zijn de risico’s bij het gebruik van resveratrol erg laag. Het is een voedingssupplement. De kosten daarvan vallen mee. Mensen kunnen het gebruiken op het moment dat ze klachten krijgen.

Maar je moet oppassen met dit middel als je bloedverdunners slikt en cholesterol verlagers. Overleg dan eerst met uw arts.

Resveratrol bestellen

Resveratrol is een voedingssupplement en kan bij diverse drogisterijen gekocht worden. Verder wordt er een uitgebreid assortiment Resveratrol  op Bol.com aangeboden.

Ook kan het handig zijn Reversatrol te bestellen bij het bedrijf Vitamines per Post.

 

IC-hoofd: Resveratrol kan zorgen dat covid19-corona patiënten minder ziek worden

Resveratrol als potentieel antiviraal middel tegen Corona
Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken. Verder heeft resveratrol een ontstekingsremmende werking en kan als potentieel antiviraal middel werken.
Resveratrol bestellen
Handig is om  Reversatrol te bestellen bij het bedrijf Vitamines per Post.
Verder wordt er een uitgebreid assortiment Resveratrol  op Bol.com aangeboden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *