Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en Nederlandse Controle Autoriteit Eieren grijpen in

Inspecteurs van de NVWA  (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) en de  NCAE (Nederlandse Controle Autoriteit Eieren) hebben tijdens een inspectie geconstateerd dat een eiergroothandel in de Gelderland kwarteleieren uit Franse legbatterijen heeft verkocht als Nederlandse scharrelkwarteleieren.

Er werden geen Nederlandse kwarteleieren ingekocht

Bij de inspectie bleek dat het bedrijf sinds februari 2017 helemaal geen Nederlandse kwarteleieren meer had ingekocht en dat alle verkochte kwarteleieren dus Franse legbatterij-eieren waren. De toezichthouders doen nog onderzoek naar voorgaande jaren. Verkoop van Franse legbatterij-eieren als Nederlandse scharreleieren is verboden omdat consumenten hierdoor misleid worden. Er is geen risico voor de volksgezondheid bij de consumptie van de Franse kwarteleieren.

Aanleiding uitzending ‘Keuringsdienst van Waarde’

De toezichthouders hebben de inspectie op donderdag 15 maart 2018 uitgevoerd naar aanleiding van berichten in de media over een uitzending van het televisieprogramma ‘Keuringsdienst van Waarde’ waarin gemeld werd dat het bedrijf zou frauderen met kwarteleieren

Tegen fraude met kwarteleieren wordt door NCAE en NVWA opgetreden

Resveratrol als potentieel antiviraal middel tegen Corona
Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken. Verder heeft resveratrol een ontstekingsremmende werking en kan als potentieel antiviraal middel werken.
Resveratrol bestellen
Handig is om  Reversatrol te bestellen bij het bedrijf Vitamines per Post.
Verder wordt er een uitgebreid assortiment Resveratrol  op Bol.com aangeboden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *