Risico’s consumeren rauwe melk

Rauwe melk te consumeren, direct van de boer is niet zonder risico’s. Zo kun je een aantal nare infecties oplopen, waaronder Listeria, Salmonella & Q-koorts.  Daar kun je behoorlijk ziek door worden. Dit geldt trouwens niet alleen voor rauwe melk van koeien, maar ook van geiten, schapen, buffels, paarden, ezels en kamelen. Als je alsnog besluit rauwe melk te kopen, zorg dan dat je het zo snel mogelijk gekoeld in de koelkast bewaart.

Grootste risico voor kinderen, zwangeren, ouderen, kwetsbaren

Door ‘rauwe’ of ongepasteuriseerde melk te drinken kan je onder andere een E. coli infectie oplopen.  Dat is zeer gevaarlijk onder andere voor kinderen. Het kan nierfalen veroorzaken.

De risico’s van rauwe melk consumptie zijn extra groot voor kinderen, zwangeren, ouderen en andere kwetsbaren. Overigens is nog nooit aangetoond dat rauwe melk gezonder voor je is. Doorslaggevend wetenschappelijk bewijs dat de extra stoffen in rauwe melk echt iets doen voor je gezondheid, is er niet. Wil je toch rauwe melk drinken? Kook deze dan vooraf aan consumptie.

Pas op met rauwe melk drinken die je direct bij de boer gehaald hebt !!

Resveratrol als potentieel antiviraal middel tegen Corona
Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken. Verder heeft resveratrol een ontstekingsremmende werking en kan als potentieel antiviraal middel werken.
Resveratrol bestellen
Handig is om  Reversatrol te bestellen bij het bedrijf Vitamines per Post.
Verder wordt er een uitgebreid assortiment Resveratrol  op Bol.com aangeboden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *