Percentage producten op of onder maximale hoeveelheid Verzadigd vet, suiker en zout

Voor een aantal productgroepen hebben producenten van voedingsmiddelen afspraken gemaakt over de maximale hoeveelheid Verzadigd vet, suiker en zout. De maximale gehalten zijn afspraken die het ministerie van VWS in 2014 heeft gemaakt heeft met de voedingsmiddelenindustrie, supermarkten en horeca om de samenstelling van voedingsmiddelen te verbeteren. De afspraken gelden voor een klein deel van het productaanbod. Het RIVM brengt elke twee jaar in kaart hoeveel producten aan deze afspraken voldoen.

Het percentage producten dat in 2018 op of onder de afgesproken maximum gehalten uitkwam

Voor zout in :

  • Vleeswaren – 85 %
  • Vleesconserven – 58 %
  • Soepen en bouillons  – 68 %
  • Sauzen – 71 %

Verzadigd vet in :

  • Vleeswaren 94 %
  • Cakes die bereid zijn met margarine – 72 %
Gehalte verzadigd vet, suiker en zout en in voeding in 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *