Artsen vinden een verband tussen Covid-19-complicaties en een tekort aan vitamine K.

Er blijkt een verband te bestaan ​​tussen ernstige coronaviruscomplicaties en patiënten met een laag vitamine K-gehalte, constateerden artsen van het Canisius Wilhelmina ziekenhuis in Nijmegen .

Vitamine K, dat van nature voorkomt in bijvoorbeeld eieren en spinazie, speelt een rol bij de bloedstolling en bij de bescherming van de elasticiteit van de longen, wat bij sommige coronaviruspatiënten in het gedrang komt. Om een ​​beschermend eiwit te maken heeft het lichaam vitamine K nodig.

‘We ontdekten dat mensen die stierven aan het virus of die vanwege complicaties op de intensive care moesten, veel minder vitamine K hadden dan gezonde mensen. We denken dat er een verband is tussen vitamine K en hoe de ziekte vordert ‘, aldus longspecialist Rob Janssen.

Het ziekenhuis, dat externe financiering zoekt om het onderzoek naar vitamine K en coronavirus voort te zetten, onderzoekt manieren om vitamine K-supplementen aan coronaviruspatiënten te geven. ‘Het zou geweldig zijn als vitamine K zou kunnen helpen bij het verlichten van de symptomen. Maar het moet veilig gebeuren. Patiënten die trombose hebben en bloedverdunners gebruiken, kunnen het bijvoorbeeld niet aan.’

Vitamine K Beschermt elastische vezels in de longen

Vitamine K speelt rol bij de stolling van bloed. Maar speelt ook een rol bij de bescherming van elastische vezels in de longen. Corona Covid19 veroorzaakt grote ontstekingen in de longen, waardoor de elastische vezels die zorgen dat we kunnen ademen beschadigd raken. Als reactie probeert je lichaam meer beschermend eiwit aan te maken voor die vezels en heeft daarvoor vitamine K nodig. Als je dat niet hebt, dan mis je die bescherming en loop je meer risico.

Vitamine K bestellen

Mogelijkheden om direct vitamine K te bestellen :
-Zoeken bij Bol.com naar Vitamine K
-Bij Vitamines per post Vitamine K bestellen

 

Vitamine K voorkomt mogelijk erg ziek worden van corona covid19 virus

Resveratrol als potentieel antiviraal middel tegen Corona
Peter van der Voort is Hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Hij gaat er van uit dat resveratrol de hoeveelheid leptine kan verlagen, waardoor corona Covid19 patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken. Verder heeft resveratrol een ontstekingsremmende werking en kan als potentieel antiviraal middel werken.
Resveratrol bestellen
Handig is om  Reversatrol te bestellen bij het bedrijf Vitamines per Post.
Verder wordt er een uitgebreid assortiment Resveratrol  op Bol.com aangeboden.

 

Getagd op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *